JS Simplicity 2 - шаблон joomla Новости

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής

 

Ο Προέδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής ανακοινώνουν τη διοργάνωση του «3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής» που θα πραγματοποιηθεί 6-8 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ» στα Κ. Βούρλα. Το θέμα του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα είναι «Η συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στην επιλογή των ιατρών ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα» και σκοπός του είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων και η αξιοποίηση νέων επιστημονικών πορισμάτων μέσω ανακοινώσεων, δημοσιευμένων εργασιών και Διδακτορικών Διατριβών. Η συμμετοχή έγκριτων και καταξιωμένων διεθνώς Ιατρών πολλών ειδικοτήτων εξασφαλίζει την επιστημονική καταξίωση της Ιαματικής Ιατρικής υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης. Το συνέδριο αυτό συνδιοργανώνεται από τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. και της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Πατούλη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της  Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητή Δερματολογίας, κ. Κ. Κουσκούκη, για την περαιτέρω ενημέρωση του ιατρικού δυναμικού της χώρας.
 

Κωνσταντίνος Κουσκούκης
Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής
Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός
τ. Αντιπρύτανης - Γεν. Γραμ. ΥΠΕΠΘ
Επιστημονικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ


Ελληνοϊταλικό Πολυθεματικό Σεμινάριο στην ΠΦΥ

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Chieti πραγματοποίησε σεμινάριο με θέμα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στο Βραχάτι Κορινθίας, 15-17 Ιουνίου 2017.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας στην Ημερίδα Κατά του Καπνίσματος

Το Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών για την Αγωγή του Παιδιού (ΙΕΑΠ) διοργάνωσε την 1η Ημερίδα κατά του Καπνίσματος στις 31 Μάϊου 2017, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Στην εκδήλωση συμμετείχε ως ομιλητής και ο Καθηγητής Δερματολογίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας στην Ημερίδα Κατά του Καπνίσματος

Ημερίδα Τομέα Τουρισμού και Τομέα Υγείας ΝΔ

 

 

 

Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, η ΟΝΝΕΔ Ωρωπού συνδιοργάνωσε με τον Τομέα Υγείας και τον Τομέα Τουρισμού της ΝΔ ημερίδα με θέμα «Η ανάδειξη του Αμφιάρειου Καλάμου Δήμου Ωρωπού ως τόπου προορισμού για τουρισμό υγείας». Πλήθος εγκεκριμένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων και o Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητής Δερματολογίας, κ. Κ. Κουσκούκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιαματική ιατρική και τον ιαματικό τουρισμό, καθώς και στις επενδυτικές προοπτικές που υπάρχουν για την Ελλάδα σε ότι αφορά τον Τουρισμό Υγείας - Ευεξίας, συνδυαζόμενο πάντα με όλες τις άλλες (58) εναλλακτικές και ειδικές μορφές τουρισμού υπό μορφή clusters σε μια περιοχή η οποία διαθέτει παραλιακή ριβιέρα 40 χιλιομέτρων με επίκεντρο το Αμφιάρειο, χώρο άσκησης της ιαματικής ιατρικής στο παρελθόν. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας παρουσίασε προτάσεις ανάδειξης της πηγής του Αμφιαραείου σε ιαματική πηγή για να θεωρηθεί η πηγή χώρος θερμαλιστικού κέντρου μαζί με την απεριόριστη δυνατότητα ανάπτυξης κέντρων θαλασσοθεραπείας όλων των ξενοδοχειακών υποδομών που εφάπτουν του εγιαλού, και τέλος πρότεινε τη σύνδεση των 14 Αμφιαραείων με όλα τα Ασκληπιεία της Αρχαίας Ελλάδας. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού υγείας.

Συνέντευξη του Καθηγητή και Προέδρου Κ. Κουσκούκη στο CNN Greece

Εκτός από τον λαμπερό ήλιο και την καταγάλανη θάλασσα, η χώρα μας έχει 750 ιαματικές πηγές. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένας ταξιδιωτικός προορισμός που μπορεί να χαρίσει πολλές στιγμές ευεξίας στους επισκέπτες και ταυτόχρονα να φέρει έσοδα σε ιδιώτες και κράτος αν επενδύσουν στον Ιαματικό Τουρισμό.

Σήμερα στην Ελλάδα μόνο οι 82 πηγές είναι ενεργές αλλά δεν έχουν όλες άδεια λειτουργείας. Με νόμο που ψηφίστηκε προσφάτως οι ιαματικές πηγές ελέγχονται πλέον με επιστημονικά κριτήρια ενώ πιστοποιούνται και για ποιες παθήσεις λειτουργούν ευεργετικά.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη του Καθηγητή και Προέδρου Κ. Κουσκούκη στο CNN Greece

Επικοινωνία

Κωνσταντίνος Κουσκούκης

Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός
τ. Αντιπρύτανης ΔΠΘ - Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας
κιν: 6944307423, fax: 210 6536907
e-mail: konkouskoukis@gmail.com