JS Simplicity 2 - шаблон joomla Новости

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής στο Μεσολόγγι

 

 

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής στην Ιθάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής συμμετείχε στο ειδικό θεματικό Συνέδριο «Τουρισμός Υγείας: Μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και ανάδειξης της Ελλάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο», που διοργανώθηκε από τον ΙΣΑ και την ΚΕΔΕ στην Ιθάκη, 26-27 Μαΐου 2017.

Ο κ. Γ. Πατούλης, Πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, ανακοίνωσε την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας που αποσκοπεί στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας με τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη, ενώ παρουσίασε και τους σκοπούς τουΚέντρου και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι η προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και η συμβολή του Κέντρου στον τομέα της παροχής συστηματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους τομείς του Τουρισμού Υγείας.

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Πατούλης αναφέρθηκε, επίσης, στους σκοπούς της δημιουργίας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και ειδικότερα στην ανάδειξη της Ελλάδας ως αξιόπιστο και ελκυστικό προορισμό τουρισμού υγείας, στην υποστήριξη της ανάπτυξης περιφερειακών και τοπικών προορισμών, στην ενθάρρυνση των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και προϊόντων τουρισμού υγείας με τη μορφή clusters με ασφαλιστική κάλυψη, στην εφαρμογή Ανωνυμοποιημένου Ηλεκτρονικού Αρχείου Ασθενών ημεδαπής και αλλοδαπής, καθώς και στην παρουσίαση επίσημων στοιχείων σε διεθνή φόρα, οργανισμούς και συνέδρια.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητής Δερματολογίας κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη προβολής του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και στην απεριόριστη δυναμική ανάπτυξης κέντρων Ιαματικής Θεραπείας και Θαλασσοθεραπείας, καθώς και στην προοπτική σύναψης συμφωνιών συνεργασίας με ασφαλιστικούς και λοιπούς φορείς ανά την υφήλιο.

Η ιαματική ιατρική ως συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος σε πολυάριθμες παθήσεις καθιστά τον ασθενή αναγκαστικό repeater, καθόσον είναι υποχρεωτική για 21 μέρες ανά εξάμηνο και διά βίου, όπως στην ψωρίαση, νόσο δυσίατη που προσβάλλει 100 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως. Περαιτέρω, επειδή η διάρκεια της θεραπείας είναι μόλις 20 λεπτά, υπάρχει άφθονος ελεύθερος χρόνος δυνάμενος να αξιοποιηθεί με το φάσμα εμπειρικών δραστηριοτήτων τουλάχιστον σε 58 εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το οποίο εξασφαλίζει προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες ιαματικής ιατρικής αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών.

Ο Καθηγητής Κ. Κουσκούκης τόνισε ιδιαίτερα ότι ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί εκτελεστικό βραχίονα της ανάκαμψης της οικονομίας της Ελλάδας, καθόσον ο συνδυασμός των υπηρεσιών υγείας με όλες τις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο εξαιρετικό βιοκλίμα της Ελλάδας, καθιερώνουν τη χώρα μας ως προορισμό τεσσάρων εποχών.

Κωνσταντίνος Κουσκούκης
Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής
Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός
τ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. ΥΠΕΠΘ
Επιστημονικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ

1st International Scientific Meeting - Sustainable use of thermal springs

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής στο Σικάγο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής συμμετείχε στη Διημερίδα για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα που συνδιοργανώθηκε από τον ΙΣΑ, τον Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, την ΚΕΔΕ και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Σικάγο, στις 28 και 29 Απριλίου 2017, στο Σικάγο των ΗΠΑ. 

Σκοπός της Διημερίδας ήταν να αναδειχθούν οι ευοίωνες προοπτικές για επενδύσεις στον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα με ομιλητές επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και των ΗΠΑ και ακροατήριο τους ομογενείς, κυρίως Ιατρούς και επενδυτές. Η Διημερίδα αποτέλεσε την τρίτη επιστημονική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μετά τις Διημερίδες της Νέας Υόρκης και του Μόντρεαλ.

 Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητής Δερματολογίας κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη προβολής του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και στην απεριόριστη δυναμική ανάπτυξης κέντρων Ιαματικής Θεραπείας και Θαλασσοθεραπείας, καθώς και στην προοπτική σύναψης συμφωνιών συνεργασίας με την επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ.

Η ιαματική ιατρική ως συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος σε πολυάριθμες παθήσεις καθιστά τον ασθενή αναγκαστικό repeater, αφενός επειδή είναι υποχρεωτική για 21 μέρες ανά εξάμηνο και διά βίου, και αφετέρου, επειδή η διάρκεια της θεραπείας είναι μόλις 20 λεπτά, υπάρχει άφθονος ελεύθερος χρόνος που μπορεί να αξιοποιηθεί με ένα φάσμα δραστηριοτήτων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, το οποίο εξασφαλίζει προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες ιαματικής ιατρικής και επιπλέον αυξάνει και τον κύκλο εργασιών.

Ο Καθηγητής Κ. Κουσκούκης τόνισε ιδιαίτερα ότι ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί εκτελεστικό βραχίονα της ανάκαμψης της οικονομίας της Ελλάδας, καθόσον ο συνδυασμός των υπηρεσιών υγείας με όλες τις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο εξαιρετικό βιοκλίμα της Ελλάδας καθιερώνουν τη χώρα μας ως προορισμό τεσσάρων εποχών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σημαντικό ρόλο της δημιουργίας του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, ιδέα που εμπνεύστηκε και υλοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Ελλάδας ως λίκνο της εκπαίδευσης, προσελκύοντας επιστήμονες από όλο τον κόσμο, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες που επιθυμούν να μετεκπαιδευτούν στα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα του κόσμου και ενώνοντας τους Έλληνες επιστήμονες ανά τον κόσμο σε ένα δυνατό επιστημονικό δίκτυο.

 Κωνσταντίνος Κουσκούκης
Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής
Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός
Επιστημονικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ
τ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. ΥΠΕΠΘ

Επιστημονική Διημερίδα Ιαματικής Ιατρικής 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με την παρουσία πολλών καταξιωμένων ιατρών και πλήθος ενδιαφερομένων ολοκληρώθηκε η Επιστημονική Διημερίδα της Ιαματικής Ιατρικής, την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής, στα πλαίσια του ΔΥΟ forum για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 11-12 Φεβρουαρίου 2017 στο Ζάππειο Μέγαρο, και την οποία εγκαινίασε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλης. Το διήμερο πρόγραμμα ομιλιών περιείχε ομιλίες για τις τελευταίες εξελίξεις και τις προοπτικές της Ιαματικής Ιατρικής. Η Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής οργάνωσε ένα εκθεσιακό περίπτερο με ενημερωτικό και διαδραστικό υλικό, το οποίο παρείχε πληροφορίες στο κοινό για όλες τις δράσεις της.

Ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός, Επιστημονικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ, τ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. ΥΠΕΠΘ, καθώς και πλήθος εκλεκτών επιστημόνων διεθνούς κύρους ανέλυσαν και παρουσίασαν τα πρόσφατα δεδομένα σχετικά με την ευεργετική επίδραση της Ιαματικής Ιατρικής ως συμπληρωματικής Ιατρικής στη θεραπεία, αποκατάσταση και πρόληψη της υγείας του ανθρώπου. Συμμετείχαν, επίσης, ιατροί όλου του φάσματος ειδικοτήτων, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής με το επιστημονικό, διεθνώς καταξιωμένο, επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει αποτελεί σημείο αναφοράς και γνώσης για τον ιατρικό και μη κόσμο.

Η ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού αποτελεί έναν από τους κύριους τομείς δραστηριοποίησης της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, σύμφωνα με τους στόχους που έθεσε ήδη από την ίδρυσή της στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα το 2015. Έκτοτε, προωθεί τον ιαματικό τουρισμό με επιστημονικές τεκμηριωμένες μεθόδους, προβάλλοντας στην Ελλάδα και στη διεθνή αγορά τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών για τις περισσότερες παθήσεις. Το γεγονός αυτό τονίστηκε ιδιαίτερα στη διημερίδα από τον Καθηγητή και Πρόεδρο κ. Κουσκούκη, αναφερόμενος παράλληλα και στη συμμετοχή της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής στη διημερίδα για τον Τουρισμό Υγείας που έγινε τον Οκτώβριο του 2016 στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κ. Πατούλη Γεώργιου, ο οποίος στηρίζει και προβάλλει διεθνώς τα επιτεύγματα των παρεχόμενων υπηρεσιών για ιατρικό και ιαματικό τουρισμό.

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής είναι στην απόλυτη διάθεσή σας για να σας συμβουλεύσει και να σας ενημερώσει για τις θεραπευτικές ενδείξεις των ιαματικών πηγών της Ελλάδας. Για πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα www.thermalmedicineacademy.gr είτε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6944307423.

 

 

 

Επικοινωνία

Κωνσταντίνος Κουσκούκης

Καθηγητής Δερματολογίας - Νομικός
τ. Αντιπρύτανης ΔΠΘ - Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας
κιν: 6944307423, fax: 210 6536907
e-mail: konkouskoukis@gmail.com