Περιφέρεια Αττικής

Ν. Αττικής

1) Ιαµατική πηγή Λίµνης Βουλιαγµένης

Η ιαµατική πηγή της Λίµνης Βουλιαγµένης βρίσκεται σε µικρή απόσταση απ’ τα ανατολικά παράλια του Όρµου Βουλιαγµένης µε λιµναίο σπήλαιο. Η περιοχή γύρω από την παραλία είναι φυσική µε έντονη βλάστηση και απέχει δεκάδες µέτρων από τη θάλασσα.

Τα ιαµατικά νερά χαρακτηρίζονται ως υπόθερµα, µεταλλικά, αλκαλικά, Na-Cl-SO4-ΗCO2– χλωριονατριούχα.

Θεραπευτικές ενδείξεις. Τα ιαµατικά νερά ενδείκνυνται σε παθήσεις µυοσκελετικού συστήµατος και σε δερµατοπάθειες.

2) Ιαματική πηγή Αιξωνής Γλυφάδας

Αναγνωρίστηκε πρόσφατα (ΦΕΚ 4744/τεύχος Β΄ /29.12.2017) ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «πηγή Αιξωνής » του Δήμου Γλυφάδας (γεώτρηση αντλούμενη) για λουτροθεραπεία, με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των πρώτων δειγμάτων το νερό στο συγκεκριμένο σημείο της Γλυφάδας είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και η θερμοκρασία του κυμαίνεται από 37 έως 40 βαθμούς Κελσίου.3) Ιαµατική πηγή Αγίων Αναργύρων – Μεθάνων Η ιαµατική πηγή των Αγ. Αναργύρων βρίσκεται στο ανατολικό µέρος της Πελοποννήσου, στην οµώνυµη χερσόνησο στο βορειοδυτικό µέρος του ηφαιστειακού τόξου του Ν. Αιγαίου. Η ιαµατική πηγή λειτουργεί σε εγκαταστάσεις παλαιού υδροθεραπευτηρίου σε διατηρητέο κτήριο του Τσίλερ µε φυσική λίµνη η οποία λόγω της έντονης οσµής του υδρόθειου ονοµάζεται βρωµολίµνη.

Τα ιαµατικά νερά χαρακτηρίζονται ως υπόθερµα, µεταλλικά, όξινα, Na-Cl-K-B-CO2– χλωριονατριούχα, µετρίως ανθρακούχα και ισχυρώς υδροθειούχα.

Θεραπευτικές ενδείξεις. Τα ιαµατικά νερά ενδείκνυνται σε νοσήµατα µυοσκελετικού, νευρικού συστήµατος και αναπνευστικού συστήµατος, σε γυναικολογικές παθήσεις και σε δερµατοπάθειες.

4) Ιαµατική πηγή Νάνου (Αι πηγαί) – Μεθάνων

Η ιαµατική πηγή αναβλύζει στο οµόνυµο Ξενοδοχείο το οποίο διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις. Το υδροθεραπευτήριο είναι ιδιωτικό και βρίσκεται στην είσοδο της πόλης των Μεθάνων.

Τα ιαµατικά νερά χαρακτηρίζονται ως υπόθερµα, µεταλλικά, όξινα, Na-Cl- K-B-CO2-H2S χλωριονατριούχα, ασθενώς ανθρακούχα και ισχυρώς υδροθειούχα.

Θεραπευτικές ενδείξεις. Τα ιαµατικά νερά ενδείκνυνται σε νοσήµατα µυοσκελετικού, νευρικού και αναπνευστικού συστήµατος σε γυναικολογικές παθήσεις και σε δερµατοπάθειες.

5) Ιαµατική πηγή Αγίου Νικολάου – Μεθάνων

Η ιαµατική πηγή του Αγίου Νικολάου στα Μέθανα λειτουργεί σε σύγχρονο υδροθεραπευτήριο ενσωµατωµένο µε το παλαιό ρωµαϊκό δίπλα στη θάλασσα.

Τα ιαµατικά νερά χαρακτηρίζονται ως υπόθερµα, µεταλλικά, όξινα, Na-Cl-K-B-CO2-H2S χλωριονατριούχα, ασθενώς ανθρακούχα και µετρίως υδροθειούχα.

Θεραπευτικές ενδείξεις. Τα ιαµατικά νερά ενδείκνυνται σε νοσήµατα µυοσκελετικού, νευρικού και αναπνευστικού συστήµατος σε γυναικολογικές παθήσεις και σε δερµατοπάθειες.

6) Ιαµατική πηγή Παυσανία – Μεθάνων

Τα ιαµατικά νερά χαρακτηρίζονται ως υπόθερµα, µεταλλικά, όξινα, Na-Cl-CO2 χλωριονατριούχα και ασθενώς ανθρακούχα.

Θεραπευτικές ενδείξεις. Τα ιαµατικά νερά ενδείκνυνται σε νοσήµατα µυοσκελετικού και νευρικού συστήµατος και σε δερµατολογικές παθήσεις.

7) Ιαµατική πηγή Σουβάλας – Αιγίνης

Η ιαµατική πηγή της Σουβάλας βρίσκεται στην παραλία του Βορειοδυτικού τµήµατος της νήσου Αιγίνης στη θέση βαθύ σε ένα αµµώδη ορµίσκο.

Τα ιαµατικά νερά χαρακτηρίζονται ως υπόθερµα, µεταλλικά, όξινα, Na-Cl χλωριονατριούχα.

Θεραπευτικές ενδείξεις. Τα ιαµατικά νερά ενδείκνυνται σε νοσήµατα µυοσκελετικού και νευρικού συστήµατος.