4ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ 2018

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, συμμετείχε ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 4ου Forum Υγείας 2018 που πραγματοιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 24 – 25 Νοεμβρίου 2018. Ο κ. Κουσκούκης στις τοποθετήσεις του ως ομιλητής ανέπτυξε θέματα όπως: “Η συμβολή του Ιαματικού Τουρισμού στον Τουρισμό Υγείας”, “Κινεζική & Συμπληρωματική Ιατρική υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης” και “Επικαιροποίηση και Διεθνοποίηση της Ιαματικής Ιατρικής. Επενδυτικές προτάσεις – προκλήσεις του Θερμαλισμού και του Τουρισμού Υγείας”. 

Ιαματική Ιατρική – Ιαματικές Πηγές Καϊάφα: Εκδήλωση στη Ζαχάρω από τη «ΝΕΔΑ»

Εντυπωσιακά στοιχεία παρουσίασε ο κεντρικός ομιλητής Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κ. Κουσκούκης στην ομιλία του με θέμα: «Η συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στον Ιαματικό Τουρισμό και οι Ιαματικές Πηγές Καϊάφα».

 14o Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, συμμετείχε ως ομιλητής στο 14o Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1-4 Νοεμβρίου 2018 στο Ξενοδοχείο Athens Hilton στην Αθήνα, αναπτύσσοντας το θέμα: “Αισθητική Δερματολογία και Ιαματική Ιατρική”.

Ημερίδα “Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα”

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 3ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών & Προϊόντων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (20-23 Σεπτεμβρίου 2018) πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα “Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα” στη οποία έλαβε μέρος ως ομιλητής ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη “Συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στην αειφόρο ανάπτυξη της λιμνοθάλασσας Αγίας Τριάδας”.

11th Athens Congress on Women’s Health and Disease

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, συμμετείχε ως ομιλητής στο 11th athens congress on women’s health and disease που διεξήχθη στην Αθήνα 6-8 Σεπτεμβρίου 2018. Ο κ. Κουσκούκης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: “Hydrotherapy in Obstetrics”

2ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, συμμετείχε ως ομιλιτής στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας, που διεξήχθη στην Κω (23-24 Ιουνίου 2018) στο Συνεδριακό Κέντρο Kypriotis Resort Village, με θέμα: «Τουρισμός Υγείας & Ανάπτυξη». Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας και ευεξίας. Συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, εμπειρογνώμονες, κυβερνητικοί παράγοντες της Ελλάδας και άλλων χωρών, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου της χώρας μας κ.α.

Σε μια τελετή με ιδιαίτερο συμβολισμό, στο αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Κω, 34 γιατροί από όλο τον κόσμο, πήραν μέρος στην συγκινητική αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη και απήγγειλαν τα λόγια που αποτελούν τις αθάνατες υποθήκες του πατέρα της ιατρικής στην ανθρωπότητα.

Ημερίδα με θέμα την Αξιοποίηση του Ιαματικού Τουρισμούκαθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης για την Ιαματική Ιατρική

Διάβασε περισσότερα: http://www.bluebirds.gr/imerida-gia-ton-iamatiko-toyrismo-sti-milo.aspx
Copyright © Bluebirds.com

Υπό τη διοργάνωση της ΚΕΔΕ και του Δήμου Μήλου πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Μαΐου στο “Συνεδριακό Κέντρο Μήλου Γ. Ηλιόπουλος”, ημερίδα για την αξιοποίηση του Ιαματικού Τουρισμού. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, κάλυψε με εισήγησή του το επιστημονικό μέρος της εκδήλωσης το οποίο αφορούσε στις Υπηρεσίες Ιαματικής Ιατρικής και Ευεξίας.

Η πρώτη για την Ελλάδα Ημερίδα για την “Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και τον Ιατρικό Τουρισμό”

Την τουριστική ιατρική, εκτός από τις ομορφιές του νησιού, είχε ως στόχο να αναδείξει η Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο (31 Μαρτίου 2018) κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκαν κορυφαίοι Έλληνες ιατροί με διεθνές επιστημονικό έργο και με εντυπωσιακό ποσοστό επιτυχίας στην εφαρμογή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αλλά και στην ιαματική ιατρική.
Η AVE Medical Services – Δρ. Νικήτας Σπίνος, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της συμβολής του ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, το ευνοϊκό για την διαδικασία αυτή περιβάλλον στην Ζάκυνθο και την απαράμιλλη φιλοξενία των Επτανήσων υποδέχθηκαν με χαρά τον διακεκριμένο Ιατρό Κωνσταντίνο Πάντο και ιδρυτή της “ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ” και την ομάδα του στην πρώτη για την Ελλάδα Ημερίδα για την “Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και τον Ιατρικό Τουρισμό”.

Χαιρετισμοί και ομιλητές

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Π. Κολοκοτσάς, ο υπεύθυνος Πολιτισμού της Π.Ε. Ζακύνθου, Θ. Καμπίτσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Π. Καψαμπέλης και ο τουριστικός πράκτορας, Γ. Φιλιπποπολίτης. Χαιρετισμό απέστειλε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής τονίζοντας τη σημασία και τα οφέλη που θα έχει το νησί από την ανάπτυξη και τη διάδοση του της τουριστικής ιατρικής. Κύριοι ομιλητές ήταν οι κ.κ. Γ. Πατούλης μέσω skype λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και θέμα “Ελληνικός Ιατρικός Τουρισμός”, Ν. Σπίνος με θέμα “Τουριστική ιατρική στη Ζάκυνθο και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή”, Κ. Πάντος με θέμα “Ανθρώπινη αναπαραγωγή, ομογένεια-εμπειρία”, Κ. Κουσκούκης με θέμα “Ιαματική ιατρική στην Ελλάδα – Ιαματικές πηγές “ΞΥΓΚΙΑ” Ζακύνθου”, Αντ. Νικολουδάκης με θέμα “Φιλοξενία στη Ζάκυνθο, παρόν και μέλλον” και Π. Μαμαλάκης με θέμα “Ο κόμβος του τουρισμού υγείας”. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο κ. Διονύσης Ιθακήσιος.

 Πόλος έλξης η πηγή στα “Ξύγκια”

Για την ιαματική ιατρική στην Ελλάδα με συγκεκριμένες αναφορές στις πηγές στην περιοχή “ΞΥΓΚΙΑ” του νησιού για την οποία μπορεί να δοθεί η διάσταση που χρειάζεται αναφέρθηκε ο Καθηγητής Δερματολογίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης.

Και πρόσθεσε “για αυτό ήρθα στο νησί σας για να ενημερώσω τους πολίτες αλλά και τους φορείς για το πόσο σημαντικό είναι η προβολή της περιοχής και τα οφέλη. Επισκέφτηκα την εν λόγο περιοχή και διαπίστωσα ότι το φυσικό περιβάλλον ανταποκρίνεται στα ζητούμενα απαιτητικών τουριστών οι οποίοι δεν αναζητούν μόνο μια βόλτα, αλλά και εμπειρία. Έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα η Ζάκυνθος. Μπορεί να γίνει μία περιοχή ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης και μπορεί με αυτό τον τρόπο να δημιουργηθεί πραγματικά ένας κύκλος εργασιών. Το νερό στα Ξύγκια είναι το πλέον κατάλληλο για δερματικά νοσήματα και ειδικότερα για την ψωρίαση κι αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτείτε σαν νησί”.

3ο FORUM ΥΓΕΙΑΣ 2018

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, συμμετείχε ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 3ου Forum Υγείας 2018 που πραγματοιήθηκε στο Ζάπειο Μέγαρο το διήμερο 17 – 18 Μαρτίου. Ο κ. Κουσκούκης στις τοποθετήσεις του ως ομιλητής ανέπτυξε θέματα όπως: “Ιαματικοί Φυσικοί Πόροι: Οι επιδράσεις στην υγεία”, “Η συμβολή των ιαματικών φυσικών πόρων στα καλλυντικά”, “Η συμβολή του Ιαματικού Τουρισμού στον Τουρισμό Υγείας”, “Επικαιροποίηση και Διεθνοποίηση της Ιαματικής Ιατρικής. Επενδυτικές προτάσεις – προκλήσεις του Θερμαλισμού και του Τουρισμού Ευεξίας” και “Συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στην Αισθητική Ιατρική”.